Project

Lipsius

Het voormalig LAK theater: In 2012 hield het LAK- theater op met bestaan, wat betekende dat de theaterzaal en het foyer niet meer gebruikt zouden worden. Als oplossing voor deze lege ruimte heb ik een concept gemaakt, waarbij de zaal omgevormd werd tot collegezaal van 350 plaatsen, de foyer omgebouwd werd tot backoffice en balie van het OZZ en waarbij de cursusruimten op de verdieping zodanig verplaatst werden dat er 5 extra kantoorkamers gerealiseerd konden worden. Vanuit mijn rol van opdrachtgever was het niet mogelijk om het ontwerp verder te brengen, dat is vervolgens door Hoek en de Wit architecten gedaan.

– Computerlokaal: Het computerlokaal is een ruimte waar veel computers staan opgesteld om onderwijs te krijgen of om zelfstandig te werken. De computers waren van elkaar gescheiden door uniforme, grijze geluidschotten. Door de kleurstelling te veranderen.

– Toiletdeuren: bij de verbouwing van de toiletten heb ik ontwerpen gemaakt voor de toiletdeuren, waarmee de toiletten veel beter vindbaar werden. De stickers bleken behoorlijk spraakmakend te zijn.

– Aanlandplekken: Het Lipsiusgebouw kenmerkt zich door brede, lege gangen, waar ik op diverse plekken ‘aanlandplekken’ heb ontworpen. Deze plekken bestaan uit een sta-tafel met krukken en een wifi-punt, waardoor het mogelijk is om informeel te werken/over

Project Lipsius
Programma Werken
Locatie Leiden
Grootte Diverse
Opdrachtgever Universiteit Leiden
Status Opgeleverd
Ontwerp Bureau Meinema